Hogyan frissítsünk Ubuntu Linux 8.04 LTS - Hardy Heron - rendszerről 8.10 - Intrepid Ibex - verzióra

Ez a leírás bemutatja, hogyan tudunk áttérni Ubuntu Linux 8.04 LTS - Hardy Heron - rendszerről 8.10 - Intrepid Ibex - verzióra.

1.) A legújabb frissítések telepítése

Mielőtt frissíteni tudnánk Ubuntu Linux 8.10 - Intrepid Ibex - rendszerre, el kell végeznünk az összes rendelkezésre álló frissítés telepítését. Véghezviteléhez nyissuk meg a Frissítéskezelőt - Rendszer -> Adminisztráció -> Frissítéskezelő.

Ha a rendszer naprakész, átugorhatjuk ezt a részt és folytassuk a 2.) lépéssel.

Ha a rendszer nem naprakész, a Frissítéskezelő megmutatja a rendelkezésre álló frissítések listáját a Hardy Heron számára. Fogadjuk el őket és kattintsunk a Telepítés gombra.

Adjuk meg a jelszavunkat a folytatáshoz.

A frissítések letöltése és telepítése megkezdődik.

Ennek végeztével kattintsunk a Bezárás gombra.

Két lehetőség áll fenn ezután: újraindítás szükséges - vagy nem szükséges.

1.) Újraindítás szükséges

Ha új kernel érkezett a frissítésekkel, a rendszer újraindítására is szükségünk lesz a változtatások érvényesítése érdekében.

1.2.) Újraindítás nem szükséges

Ha nincs szükség újraindításra, akkor egyszerűen folytasd a következő - 2.) Disztribúció frissítése - lépéssel.

2.) Disztribúció frissítése

Indítsuk el a Synaptic csomagkezelőt és válasszuk a Beállítások -> Tárolók menüpontot, ahol a Frissítések fülre kattintva válasszuk a Normál kiadások lehetőséget az Új disztribúciókiadások megjelenítése feliratú résznél.

Ezt követően zárjuk be a Szoftverforrások és a Synaptic csomagkezelő ablakát és nyissuk meg a Frissítéskezelőt még egyszer - Rendszer -> Adminisztráció -> Frissítéskezelő).

Egy új kiadás - Ubuntu Linux 8.10 - megjelenéséről fog bennünket tájékoztatni, az áttérés elvégzéséhez nyomjuk meg a Frissítés gombot.

Ezt követően üdvözléssel egybekötve az új megjelenés információi lesznek láthatóak, ahol a leírtak végigolvasása után kattintsunk ismét a Frissítés gombra. Kövessük a megjelenő utasításokat a frissítés folytatásához majd pedig fogadjuk el a konfigurációs állomány - /etc/update-manager/release-upgrades - cseréjének felajánlását.

A frissítési folyamat végeztével távolítsuk el a már nem szükséges csomagokat és indítsuk újra a számítógépet az újraindítás felajánlásakor.

Sikeres újraindítást követően az új rendszer használatát máris megkezdhetjük.

3.) Linkek

-Ubuntu: http://www.ubuntu.com és http://www.ubuntu.hu

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.